Eten en drinken

Oceania Cruises laat nieuwe menu’s debuteren op nieuwste schip Allura

Oceania Cruises heeft nieuwe menu’s voor The Grand Dining Room aangekondigd. Deze debuteren aan boord van het nieuwste 1.200 passagiers tellende schip van de rederij, Allura, dat in juli 2025 zal worden gelanceerd. De nieuw ontworpen menu’s bevatten meer dan 270 gloednieuwe recepten voor alle drie de maaltijden.

De Grand Dining Room met open zitplaatsen bevindt zich aan boord van elk van de acht kleine, luxe schepen van de rederij. Nieuwe onderdelen zijn onder meer een Eggs Benedict-sectie op het ontbijtmenu en een lunchmenu geïnspireerd op chique Franse bistrogerechten. Het diner bevat herontworpen klassiekers die geliefd zijn bij passagiers, zoals Beef Wellington geserveerd met een Shiraz rode wijnsaus, gesauteerde spinazie en truffel-aardappelpuree; en Maine lobster, geroosterd met chermoula-boter, risotto primavera en bisque jus.

Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises, zei: “We staan bekend om The Finest Cuisine at Sea en dit is niet zomaar een slogan; het is een filosofie die alles wat we doen stuurt. Dineren is de hoeksteen van de Oceania Cruises ervaring en de nieuwe menu’s voor The Grand Dining Room zijn een schitterend voorbeeld van de culinaire kunst van ons getalenteerde team, onder leiding van chefs Alexis Quaretti en Eric Barale, onze Executive Culinary Directors en resident Master Chefs van Frankrijk. Elk gerecht weerspiegelt vakmanschap, passie en ongeëvenaarde kwaliteit, die perfect in lijn zijn met de warmte en elegantie van de ervaring en service aan boord die onze gasten waarderen.”

Chef Quaretti voegde toe: “Bij het creëren van deze nieuwe gerechten heb ik inspiratie opgedaan uit mijn jeugd, gezinsleven en natuurlijk uit mijn carrière, inclusief samenwerkingen met de gerenommeerde Chef Jacques Pépin, onze culinaire patriarch. Andere inspiratiebronnen voor de nieuwe menu-items zijn vooral persoonlijk, zoals de Mousse au Chocolat de Mamie Huguette, naar het recept van mijn grootmoeder en met dezelfde zorg en precisie nagebootst die zij me heeft geleerd. Dit gerecht, zoals elk gerecht dat aan boord van onze schepen wordt geserveerd, belichaamt een simpele filosofie: eer het verleden, geniet van het heden en focus op smaken die een blijvende indruk achterlaten.”

Ontbijt

Het ontbijt in The Grand Dining Room is vernieuwd met meer dan 30 nieuwe recepten. Een nieuwe sectie van het menu staat in het teken van, Eggs Benedict, met het klassieke ontbijt item en variaties zoals Eggs Benedict Florentine, laagjes met roomspinazie, krokante bacon en hollandaise; en Smoked Salmon Eggs Benedict, met gerookte zalm met een boterachtige saus.

Een roterende selectie van dagelijkse specials voegt variëteit en creativiteit toe aan het ochtendmenu, waaronder een courgette-wafel met gerookte zalm en yoghurtsaus; ontbijt sliders met roerei, ham en bacon op brioche; en de Mexicaanse burrito, gevuld met roerei, worst, guacamole en cheddar.

Lunch

Tijdens de lunch verandert The Grand Dining Room in La Brasserie, waar authentieke Franse bistrogerechten worden geserveerd. Dit vernieuwde middagmenu bevat een roterend vegetarisch hoofdgerecht, een ambachtelijke kaasplank en een charcuterieplank.

Opvallende gerechten zijn onder andere Blanquette De Veau à L’Ancienne, een kalfstoofpot gesmoord in een romige saus met groenten pilafrijst; en traditionele Coq Au Vin, met kip gestoofd in rode wijn en geserveerd met tagliatelle pasta.

Klassieke Amerikaanse favorieten zijn ook aanwezig, zoals de klassieke cheeseburger van Oceania Cruises, gemaakt van rundergehakt, cheddar, sla, tomaat en ui op een huisgemaakt broodje; en de French dip sandwich, waar dunne plakjes geroosterde striploin samenkomen met een boterachtig broodje en rundvleessaus.

Diner

Voor de avondmaaltijd biedt het diner in The Grand Dining Room meer dan 200 nieuwe recepten. Het vernieuwde menu introduceert een sectie met gerechten die handmatig zijn geselecteerd door Chef Quaretti en zijn team van Executive Chefs.

Nieuwe voorgerechten zijn onder andere een Scallop Panna Cotta met kaviaar en Pâté en Croûte Arlequin, gecombineerd met een mango chutney mousseline. Daarnaast een gesauteerde eendenfoie gras escallop, aangevuld met rabarbercompote, peperkoekcrouton en hibiscussaus.

Opvallende hoofdgerechten zijn onder andere een langzaam gegaarde Koreaanse BBQ short rib met umami-rijke smaken, gecombineerd met bok choy en ingelegde groenten; en een zeevruchten vol-au-vent, gevuld met coquilles, garnalen, zalm en zwarte mosselen, omhuld in bladerdeeg en geserveerd met een mosterdsaus en groene asperges.

Hoogtepunten van de Allura

Allura is het achtste schip in de vloot van Oceania Cruises en het tweede Allura-klasse schip van de rederij. Ze volgt haar zusterschip, Vista, dat in mei 2023 werd gelanceerd.

  • Eén chef per 10 passagiers, wat betekent dat de helft van de bemanning aan boord zich bezig houdt met het culinaire aspect;
  • Een selectie van inclusieve specialiteitenrestaurants, waaronder het kenmerkende Franse restaurant Jacques en het op wellness geïnspireerde Aquamar Kitchen;
  • 1.200 passagiers worden bediend door 800 bemanningsleden, wat betekent dat twee bemanningsleden voor elke drie passagiers zorgen;
  • De meest ruime standaardhutten op zee, met een oppervlakte van maar liefst 27 vierkante meters;
  • Honderden excursies en tours voor kleine groepen die tijdens elke cruise kunnen worden gekozen;
  • Leerzame activiteiten, waaronder kunstlessen in de Artist Loft en tal van gastsprekers;
  • Een uitgebreide Culinary Center en het bijbehorende Chef’s Studio, waar culinaire kennis wordt gedeeld door de chef-instructeurs aan boord;
  • Wijnproeverijen, inclusief demonstraties tijdens exclusieve ‘Sommelier’s Choice’ en ‘Cellar Master’s Classic Wine Pairing’ lunches.
  • Een luxe nieuwe bibliotheek, met glazen wanden van vloer tot plafond en luxe meubels.
Wil jij de nieuwe menu’s van Oceania Cruises proeven? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel?

Op de site staan regelmatig samenwerking – en affiliate links (o.a. buttons naar reisbureaus). Dit betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat je via deze link iets boekt. De prijs van de geboekte cruise blijft voor jou altijd hetzelfde en je betaalt niets extra. Je kunt het zien als een manier om deze site te ondersteunen als je er iets aan hebt gehad.

Je kunt ons ook helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com, Coolblue of neem je Petje Af voor Cruisereiziger!

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *