Excursies

Oceania Cruises onthult 12 nieuwe Culinary Discovery Tours voor 2025

Oceania Cruises heeft zijn serie van Culinary Discovery Tours uitgebreid met 12 nieuwe gastronomische excursies voor 2025. De nieuwe, door chefs geleide tours bevinden zich op diverse locaties over de hele wereld, van Europa met nieuwe excursies in Amsterdam, Belfast, Invergordon, Valencia en Valletta; tot Azië met drie nieuwe opties voor Japanse reizen in Kobe, Kochi en Shimizu, plus Busan in Zuid-Korea; en Noord-Amerika, waar nieuwe tours beschikbaar zijn in Halifax, Quebec City en Victoria.

Met deze toevoegingen biedt Oceania Cruises nu in totaal 46 Culinary Discovery Tours aan, beschikbaar op haar vier grotere schepen: Marina, Riviera, Vista en Allura, die debuteert in juli 2025.

De Culinary Discovery Tours maken integraal deel uit van het voornamelijk op eten gerichte verrijkingsprogramma van de rederij, waar ook The Culinary Center onder valt, de eerste hands-on kookschool op zee, voor cruisereizigers die willen leren en culturen willen ontdekken door middel van voedsel.

Beperkt tot 18 passagiers en geleid door het team van Chef Instructors van Oceania Cruises, gaat elke Culinary Discovery Tour verder dan traditioneel sightseeing en biedt toegang tot lokale markten, restaurants en hands-on kooklessen, zowel aan boord als aan land.

Van het zoeken naar wilde zee kruiden langs de ruige kust van Belfast tot een plant-to-plate lunch in een Amsterdamse kas waar ingrediënten net voor het eten worden geoogst, geven deze tours reizigers een blik op het lokale leven via eten en de impact ervan op de cultuur en gemeenschap.

In Japan ben je getuige van de precisie van traditioneel messenmaken in Kobe voordat een teppanyaki feest met wagyu-rundvlees wordt geserveerd, of leer de kunst van het dichtschroeien van bonito boven een open vlam in Kochi. Ontdek de geheimen van authentieke paella tijdens een boottocht door de rijstvelden van Valencia, of verken de beroemde zeevruchtenmarkten van Zuid-Korea.

Chef Kathryn Kelly, Director of Culinary Enrichment bij Oceania Cruises, is de oprichter en drijvende kracht achter The Culinary Center en de belangrijkste architect van de reeks Culinary Discovery Tours. Ze zei: “Eten heeft de kracht om mensen op betekenisvolle manieren met plekken te verbinden en onze geweldige Culinary Discovery Tours bieden een insiderkijkje in lokale markten, ambachtslieden en tradities, waardoor gasten een stukje van de bestemming mee naar huis kunnen nemen – niet alleen in hun herinneringen, maar ook in de vaardigheden en recepten die ze onderweg verwerven.”

Nieuwe hoogtepunten van de Culinary Discovery Tours:

KOBE: NIEUWE CHEF-GELEIDE CULINAIRE REIS DOOR KOBE (6 uur):
Ontdek hoe traditionele Japanse keukenmessen worden vervaardigd en kijk hoe chefs deze precisie-instrumenten gebruiken om het diner vakkundig voor te bereiden. Ambachtslieden smeden de messen in verschillende vormen en maten, afhankelijk van hun gespecialiseerde gebruik. Zo wordt een santoku-mes beschouwd als een ideaal multifunctioneel mes, terwijl de sujihiki het beste mes is voor het snijden van vlees, zoals rundvlees. Na deze kennismaking in het messenmaken, dineer je in Teppan Grill Keyaki, een restaurant op de 18e verdieping met uitzicht op het middeleeuwse Osaka Castle.

BUSAN: CHEF-GELEIDE BUSAN MARKTEN TOUR (4 uur):
Om traditionele Koreaanse gerechten te bereiden tijdens de kookles aan boord, leidt de Chef Instructor de passagiers door twee lokale markten om ingrediënten te verzamelen. De eerste stop is de legendarische Jagalchi Fish Market. Deze uitgestrekte markt aan de waterkant is de grootste van zijn soort in Korea. Terwijl reizigers de kraampjes verkennen, kunnen ze allerlei mariene wezens vinden, waaronder levende aal, zee-appels en roggen, die vergelijkbaar zijn met stekelroggen. Met een “seafood treasure map” identificeren passagiers deze unieke lokale exemplaren. Na een rondleiding door de zeevruchtenmarkt stoppen ze bij de Gukje Market, bekend om zijn internationale selectie van gastronomische ingrediënten, voordat ze terugkeren naar het schip om authentieke Koreaanse gerechten te maken.

BELFAST: CHEF-GELEIDE TOUR LANGS DE SMAKEN VAN DE KUST (4 1⁄2 uur):
Verken de kust met lokale chef Paul Cunningham – een deelnemer aan de BBC kookserie “Great British Menu” – en leer meer over lokaal ingekochte ingrediënten terwijl je mosselen en oesters proeft en dineert op een kom van zijn seafood chowder in een nabijgelegen restaurant. Een pint Guinness of een andere stout zal perfect passen bij de maaltijd. Daarna is er tijd voor foto’s bij de sfeervolle ruïnes van Dundrum Castle, een monument sinds de 13e eeuw.

HALIFAX: CHEF-GELEIDE TOUR CIDER & CHOWDER: AUTHENTIEK NOVA SCOTIA (3 uur):
Leer alles over de “chowder trail” en artesische cidertrends die de moderne culinaire scene in Nova Scotia kenmerken. Passagiers verlaten het schip en ontmoeten een lokale gids voor de eerste stop in de tapkamer van een ambachtelijke cidermaker, waar ze een proefvlucht van vier heel verschillende harde ciders geserveerd krijgen. Deze kunnen seizoensgebonden zijn, jaarrond favorieten, of gemixt worden in cocktails zoals de Apple Spice, een drankje van gekruide cider, ginger kombucha en kaneellikeur. Andere mogelijkheden zijn een alcoholvrije cranberrycider en een watermeloen-cider mimosa. Een korte wandeling brengt passagiers naar een beroemde lokale eetgelegenheid, een “vast instituut” in de trendy wijk Dartmouth, waar ze de chefs de gerechten zien bereiden vanuit hun gereserveerde zitgedeelte.

INVERGORDON: CHEF-GELEIDE VOEDSELZOEKTOCHT & SCHOTSE KOOKLES AAN BOORD (4 uur):
Shop in Invergordon voor ingrediënten die traditioneel worden gebruikt in een klassieke Schotse chowder en leer hoe je deze bereidt in een hands-on kookles aan boord. De soep Cullen Skink is genoemd naar het nabijgelegen dorp Cullen en skink, een term voor het rundvlees van de voorpoten van een koe. Terwijl je op zoek bent naar kabeljauw en andere ingrediënten bij George Cockburn & Son, kun je de bekroonde haggis van de slager proeven, een ander klassiek Schots gerecht. Kies de groenten voor de soep bij Black Isle, een biologische brouwerij die ook biologische producten verbouwt, voordat je aan boord weer samenkomt om de soep te bereiden.

VALLETTA: CHEF-GELEIDE TOUR VAN MALTA SCHATTEN (3 uur):
Deze ervaring voor kleine groepen introduceert passagiers in de Maltese keuken terwijl ze ambachtelijk voedsel proeven in een grot die tientallen jaren geleden werd omgetoverd tot een restaurant. Na een korte maar schilderachtige rit landinwaarts komen reizigers aan in Rabat, waar ze eerst een bakkerij bezoeken die al generaties in dezelfde familie is. Terwijl de bakker uitlegt hoe traditioneel Maltese broden worden gemaakt, nodigt hij passagiers uit om mee te helpen bij het bereiden van een brood en een ander brood rechtstreeks uit de oven te proeven. Geniet van meer lokale specialiteiten in de Grotto Tavern, die een grot is die ooit als schuilkelder werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze bijzondere setting kunnen cruisereizigers de chef pastizzi zien bereiden – een krokant gebak gevuld met ricotta of gekruide erwten – om er vervolgens van te genieten. Als begeleider worden lokale kazen zoals gbejna en een speciale tomatenpasta om op brood te smeren aangeboden. Maltese wijnen, waaronder een robijnrode melqart, worden ook geserveerd.

Wil jij cruisen met Oceania Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel?

Op de site staan regelmatig samenwerking – en affiliate links (o.a. buttons naar reisbureaus). Dit betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat je via deze link iets boekt. De prijs van de geboekte cruise blijft voor jou altijd hetzelfde en je betaalt niets extra. Je kunt het zien als een manier om deze site te ondersteunen als je er iets aan hebt gehad.

Je kunt ons ook helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com, Coolblue of neem je Petje Af voor Cruisereiziger!

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *