Eten en drinken

Holland America Line breidt haar ‘Made Fresh Daily’-menu uit

Holland America Line staat bekend om het serveren van verse, lokale ingrediënten aan boord, met een focus op gerechten met regionale smaken. Naast het Global Fresh Fish-programma, dat meer dan 80 soorten verse vis uit lokale bronnen biedt, zet Holland America Line nu ook het “Made Fresh Daily”-assortiment van handgemaakte broden, pasta’s en desserts geïnspireerd op regionale smaken in de spotlights.

Passagiers kunnen nu genieten van een reeks vers bereide selecties in alle eetgelegenheden — van net gebakken baguettes tot vers bereide spaghetti. Om de aan boord beschikbare opties met verse ingrediënten te verbeteren, heeft chef-kok Ethan Stowell een Italiaans geïnspireerd menu met pastagerechten samengesteld, evenals een pizza naar wens met versgebakken korst. Naast handgemaakte pasta’s en brood, serveert Holland America Line ook dagelijks vers gemaakte ijs, ijshoorntjes, regionale desserts en andere gebakjes.

In de zomer van 2025 zal Holland America Line een speciaal brood lanceren: een zuurdesem rozijnenbrood met pompoenpitten. Dit item zal wereldwijd beschikbaar zijn in de Pinnacle Grill elke avond en in de Dining Room op formele avonden.

“Wanneer brood of pasta vers wordt gemaakt, proef je zeker het verschil, en daarom kijken we nauwkeurig naar ons culinaire programma om te beoordelen wat we aan boord van scratch kunnen maken als een andere manier om ons Destination Dining culinaire platform tot leven te brengen,” zei Michael Stendebach, vicepresident van Food, Beverage & Rooms bij Holland America Line. “Chef Stowell’s nieuwe pasta en pizza zijn een uitzonderlijke aanvulling op ons ‘Made Fresh Daily’-menu.”

Passagiers die Chef Stowell’s verse pasta willen proeven in Lido Market kunnen kiezen uit tortiglioni met basilicum pesto, haricots verts en baby-aardappelen; paccheri met pittige tomaat, garnalen en peterselie; spaghetti met rundvlees- en ricotta gehaktballen, basilicum en tomaat; casarecce met bolognese van runderrib; en gebakken conchiglie met mozzarella en tomaat-basilicum. Bij New York Pizza heeft Chef Stowell de “Primo” gecreëerd met salami, ingelegde pepers en rode ui, allemaal op een vers gemaakte pizzabodem.

Cruises met Holland America Line zijn te boeken bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel?

Op de site staan regelmatig samenwerking – en affiliate links (o.a. buttons naar reisbureaus). Dit betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat je via deze link iets boekt. De prijs van de geboekte cruise blijft voor jou altijd hetzelfde en je betaalt niets extra. Je kunt het zien als een manier om deze site te ondersteunen als je er iets aan hebt gehad.

Je kunt ons ook helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com, Coolblue of neem je Petje Af voor Cruisereiziger!

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *